Maak kennis met de leden van de stichting

W. van der Vlist

Voorzitter

Bijna 12 jaar heb ik werkzaam mogen zijn bij het Ministerie van Defensie en nu ben ik sinds 2012 de trotse eigenaar van een beveiligingsbedrijf om daarmee ook als ondernemer bij te dragen aan de maatschappij.

Door mijn interesse in de geschiedenis van Sliedrecht en de Biesbosch in het laatste jaar van de oorlog kwam ik erachter dat veel originele documenten nergens in te zien zijn voor geïnteresseerden.

B. Verheij

Vise voorzitter

E. Brand

Penningmeester

Esmeralda Brand, kleindochter van Bertus van Gool, geboren te Sliedrecht, 24-01-1974.

Als kleinkind veel verhalen meegekregen van de tweede wereldoorlog, nu gezien mijn leeftijd, ben ik geïnteresseerd geraakt en wil ik het ware verhaal en de erkenning graag terugzien in een boek dat op feiten is gebaseerd. Daarnaast ben ik ontzettend trots op mijn opa.

 

J. H. van der Jagt

Fund raiser

Jordaan Hendrik van der Jagt, Geboren te Barendrecht 14-09-1948.

Mijn leven lang ben ik geïnteresseerd geweest in WWII. Mijn ouders hebben Rotterdam zien branden na de bombardementen. Daarnaast hebben zij onderduikers een schuilplaats geboden en waren er Duitsers ingekwartierd aan de Dorpsstraat 199 te Barendrecht. Mijn vader was gedwongen paalwachter in de weilanden rondom Barendrecht ter voorkoming luchtlandingen. Tevens zijn wij vanuit huis uit koningsgezind. De enorme moed en gedrevenheid van de Crossers kan ik enorm bewonderen. Deze opofferingsgezindheid kan en mag niet vergeten worden.

A. van Gool

Secretaris

Ab. D. van Gool, jongste zoon van Bertus van Gool, geboren 29-10-1946 te Gorinchem

Opgevoed in een gemoedelijk gezin van drie kinderen. De opvoeding, scholing van de kinderen stond in een hoog vaandel bij de ouders.Bertus van Gool zijn lijfspreuk was, dat wat er ook gebeurt, je moet vechten voor je vrijheid

J. van Gool

Erelid van de Stichting

John van Gool is de oudste zoon van Liniecrosser Bertus van Gool hij is geboren op 02-05-1945 te Sliedrecht.

Zijn geboortehuis was te vinden aan de Rivierdijk op nummer C236, dit was tevens het startpunt van de Cross-linie van bezetgebied naar bevrijdgebied. Van huis uit, was de familie van Gool een vaderlands lievende en koningsgezinde familie, de kinderen hebben dit in hun opvoeding meegekregen. In huize van Gool waren rechtvaardigheid en vrijheid zeer belangrijke begrippen.